Δωδεκάμηνη αναβολή της υποδοχής 1.491 προσφύγων από Ελλάδα και 462 από Ιταλία, στο πλαίσιο της κοινοτικής συμφωνίας μετεγκατάστασης, ζήτησε η Αυστρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστριακής διαδικτυακής έκδοσης της ελβετικής εφημερίδας «Νόιε Τσιούρχερ Τσάιτουνγκ» , η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία έχει αναλάβει την υποχρέωση να υποδεχθεί συνολικά 1.953 πρόσφυγες από τις δύο αυτές χώρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει την ύπαρξη κενών θέσεων.

Η σχετική δέσμευση της Βιέννης είχε γίνει στη βάση της σχετικής απόφασης για κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη της, που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έως τώρα 17 χώρες – μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει συνολικά 4.237 θέσεις για την υποδοχή προσφύγων, ενώ 11 χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία, έχουν παραμελήσει αυτή την υποχρέωσή τους.

Στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε το απόγευμα ότι στην Αυστρία υπάρχει ούτως ή άλλως «κρίση καταλυμάτων», ενώ ως προς το αίτημα της κυβέρνησης για αναβολή, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο η Βιέννη ελπίζει πως θα υπάρξει η κατανόησή της.

Πηγή φωτογραφίας:

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ