Περίπου οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα, δήλωσαν πως δεν επιθυμούν η Άγγελα Μέρκελ να είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017.

Η δημοσκόπηση έγινε από την TNS-Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

Σημειώνεται πως το ποσοστό όσων υποστηρίζουν τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ επιθυμεί μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει επιφυλακτικά ένα τέτοιο  ενδεχόμενο.

Το 40% των ψηφοφόρων θεωρούν σωστή την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 579 Γερμανοί ψηφοφόροι.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ