Ένας Πακιστανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την Τρίτη από ενόπλους αγνώστων στοιχείων στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, όπου συχνά οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης γίνονται στόχοι επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο Ζαμάν Μεχσούντ, 40 ετών, δολοφονήθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή Τανκ, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

«Ο Ζαμάν Μεχσούντ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του όταν οι ένοπλοι, οι οποίοι τον περίμεναν σε ένα σημείο του δρόμου, άνοιξαν πυρ» τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει το κίνητρο του εγκλήματος.Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, που δουλεύουν στην περιοχή τελούν υπό τη μόνιμη απειλή των ισλαμιστών ανταρτών, κυρίως των Ταλιμπάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δολοφονία του δημοσιογράφου είναι η τέταρτη επίθεση εναντίον εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που καταγράφεται μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες στο Πακιστάν, μετά τις δύο δολοφονίες οι οποίες είχαν σημειωθεί στο Καράτσι (νότιο Πακιστάν) τον Σεπτέμβριο και μια επίθεση εναντίον ενός δημοσιογράφου που είχε τραυματιστεί από σφαίρες στην Πεσάβαρ, τη μεγαλούπολη του βορειοδυτικού Πακιστάν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ