Καμία ευθύνη δεν έφεραν τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγκχαμ Φόρεστ στις 15 Απριλίου του 1987, σύμφωνα με μια απόφαση στην οποία κατέληξε σήμερα, Τρίτη, μια ομάδα ενόρκων στο δικαστήριο του Ουόριγκτον.

2971

Σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου, την ευθύνη του τραγικού συμβάντος φέρουν οι αστυνομικές αρχές και τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας του γηπέδου.

Συγκεκριμένα προέκυψε υπήρχαν παραλείψεις στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την ασφάλεια των θεατών, και στην ασφάλεια του σταδίου, διαπιστώθηκαν παραλείψεις και λάθη στις περιστρεφόμενες πόρτες της θύρας, στις ενέργειες της αστυνομίας αλλά και των ασθενοφόρων αφού σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτισε η απόφαση του επικεφαλής της αστυνομίας να ανοίξει τις πόρτες. Τέλος στην ερώτηση για το αν ήταν επικίνδυνη η συμπεριφορά των ίδιων των οπαδών, η απάντηση ήταν αρνητική.

1220 1432

Η τελευταία απάντηση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων καθώς μέχρι και σήμερα, η επίσημη εκδοχή ήταν ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης έφεραν οι ίδιοι οι οπαδοί οι οποία κατηγορήθηκαν ότι ήταν μεθυσμένοι, ή δεν είχαν εισητήριο.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ