Δικαστής έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσει 14.900 έγγραφα, τα περισσότερα από τα οποία φέρονται να είναι ηλεκτρονικά μηνύματα προς ή από την Χίλαρι Κλίντον και να γνωμοδοτήσει για την πιθανή δημοσιοποίησή τους.

Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν σε έρευνα του FBI στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού server την περίοδο που ήταν υπουργός εξωτερικών.

Το FBI απεφάνθη αρχικά ότι η Κλίντον, με την χρήση του ιδιωτικού server ήταν «ιδιαίτερα αμελής» με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά πρότεινε να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να δημοσιοποιήσει τη πρώτη παρτίδα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων τον Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες πρίν η υποψήφια των Δημοκρατικών αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις εθνικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η Κλίντον που μέχρι στιγμής προηγείται του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, έχει δηλώσει ότι δεν διέρρευσαν διαβαθμισμένες πληροφορίες και ότι χρησιμοποίησε προσωπικό εξυπηρετητή για μεγαλύτερη άνεση τονίζοντας πάντως ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ