Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σήλωσε σήμερα πως η Μόσχα θα συνεχίσει να προσπαθεί προκειμένου να διευθετήσει τις υπάρχουσες διενέξεις στις εμπορικές της σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία.

«Νομίζω ότι θα επανέλθουμε σε αυτά τα θέματα πάνω από μια φορά. Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις [εμπορικές] σχέσεις μας με τους εταίρους μας—με την Ουκρανία και με την ΕΕ», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να αναστείλει την ισχύ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία από 1ης Ιανουαρίου, επικαλούμενος τις «εξαιρετικές περιστάσεις οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα και την οικονομική ασφάλεια» της Ρωσίας.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε μετά τη συμφωνία της Ουκρανίας με την ΕΕ να τεθεί σε ισχύ η δική τους διμερής συμφωνία για το εμπόριο από 1ης Ιανουαρίου 2016.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να «λάβει μέρος σε συνομιλίες και να αναζητήσει μια συμβιβαστική λύση» σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ουκρανίας-ΕΕ για το εμπόριο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ