Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας «θα πάρει μέρος στις αποστολές βομβαρδισμού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι τα ιταλικά μαχητικά θα επιχειρούν «σε περιοχές του Ιράκ που θα επιλεγούν σε συμφωνία με το αμερικανικό στρατηγείο».

Τα αεροσκάφη Tornado της ιταλικής Πoλεμικής Αεροπορίας, προσθέτει η Κοριέρε ντέλα Σέρα, τα οποία μέχρι τώρα είχαν μόνον ρόλο υποστήριξης, θα πλήττουν απευθείας στόχους που θα εντοπίζονται.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στο Ιράκ και στην Συρία, από την στιγμή που η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε από την Ιταλία να παρέμβει και με βομβαρδισμούς, ενώ « η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και αν μπορεί σε κάποιους αυτό να μην αρέσει, έχει απευθύνει το σχετικό αίτημα μόνον στην Ρωσία».

 «Πρόκειται μόνον για μια δυνατότητα η οποία πρέπει να αξιολογηθεί μαζί με τους συμμάχους, δεν είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία , σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης», σχολίασε το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας.

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ