Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σχολιάζοντας τη δολοφονία πέντε αστυνομικών από έναν μαύρο έφεδρο στρατιωτικό στο Ντάλας και τους θανάτους δύο μαύρων ανδρών από πυρά αστυνομικών στη Λουιζιάνα και στη Μινεσότα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να υποστηριχθούν τόσο η αστυνομία, όσο και οι αθώοι Αμερικανοί που συχνά πέφτουν νεκροί σε βίαια επεισόδια στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να χαράξουμε κατευθύνσεις σε εθνικό επίπεδο για τη χρήση βίας από την αστυνομία, ειδικά τη χρήση θανατηφόρας βίας», είπε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εξετάσουμε την αναντίρρητη προκατάληψη, και χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα για να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε την αστυνομία μας. Δείτε τι συνέβη στο Ντάλας. Αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευαν μια ειρηνική διαδήλωση», πρόσθεσε η ίδια.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ