Η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το προσφυγικό/μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στην Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, θα τεθούν κατά την συνάντηση που θα έχει απόψε στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε προκαταρκτική διαπραγμάτευση.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα Πρωθυπουργό. Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της Ε.Ε., ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας.

Αλλά δεν υπάρχουν ‘προ-διαπραγματεύσεις’ και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η Καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει «ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας», αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ