Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αντζελα Ιγκλ προειδοποίησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνοντας πως αν δεν εγκαταλείψει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διεκδικήσει η ίδια τη θέση.

Αν και αντιμετωπίζει την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών της σκιώδους κυβέρνησης, έχει αποδοκιμασθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος και ηγετικά στελέχη των Εργατικών τον καλούν να παραιτηθεί για να μην καταστρέψει το κόμμα του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται να αποχωρήσει.

«Έχω την αναγκαία υποστήριξη να θέσω υποψηφιότητα και να τερματίσω το αδιέξοδο και θα το κάνω εάν ο Τζέρεμι δεν αναλάβει δράση σύντομα», δήλωσε η Αντζελα Ιγκλ, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος για Επιχειρηματικά Θέματα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Έχει περάσει μία εβδομάδα από την έγκριση της πρότασης μομφής και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα που θέλουν (από τον Κόρμπιν) να αναθεωρήσει τη στάση του», είπε η βουλευτής.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιμένει ότι έχει την υποστήριξη της βάσης του Εργατικού Κόμματος και ότι η παραίτησή του θα ισοδυναμεί με προδοσία των μελών που τον εξέλεξαν στην ηγεσία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η έκβαση της αντιπαράθεσης για τον έλεγχο του Εργατικού Κόμματος ανάμεσα στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος και τα κεντρώα στοιχεία της ηγεσίας του θα καθορίσουν και τη στάση που θα τηρήσει η βρετανική αξιωματική αντιπολίτευση στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit.

Για να προκαλέσει διαδικασία εκλογής ηγεσίας ένας υποψήφιος χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον 51 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος. Ο Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αντικατάστασή του.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ