Ένα απρόβλεπτο περίμενε τους Iron Maiden στη διάρκεια της περιοδείας τους «The Book Of Souls» -σίγουρα δεν θα είναι το μόνο- αφού το ολοκαίνουργιο ιδιωτικό αεροπλάνο τους υπέστη βλάβη, ενώ βρισκόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez στο Santiago της Χιλής.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος Ed Force One πήγαινε για ανεφοδιασμό καυσίμων, προκειμένου να πετάξει για τον επόμενο προορισμό τους στην πόλη Cordova, στην Αργεντινή και την ώρα που γινόταν η μετακίνηση, έπεσε ένας πείρος του συστήματος κατεύθυνσης, δηλαδή ενός μηχανισμού που συνδέει το ρυμουλκό εδάφους με το αεροσκάφος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην μπορεί να οδηγηθεί και συγκρούστηκε με το ρυμουλκό εδάφους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο σύστημα προσγείωσης, σε δύο από τις μηχανές και τραυματίζοντας δύο χειριστές που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

im2

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το συγκρότημα «οι μηχανικοί βρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος κι εκτιμούν τη ζημιά, αλλά η αρχική αναφορά είναι ότι οι μηχανές έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και απαιτείται μεγάλη περίοδος συντήρησης και πιθανώς δύο καινούργιες μηχανές.

Ευτυχώς δεν είχαν φορτωθεί 20 τόνοι εξοπλισμού την ώρα του ατυχήματος. Παρότι αυτό είναι τραγικό για το όμορφο αεροπλάνο μας, δεν περιμένουμε να μας επηρεάσει στον προγραμματισμό των συναυλιών μας κι ελπίζουμε να βρούμε ένα καινούργιο Ed Force One για να συνεχίσουμε την περιπέτειά μας στο άμεσο μέλλον».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ