Ένας αστυνομικός από το Σικάγο που σκότωσε έναν Αφροαμερικανό έφηβο, πριν από περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ότι είναι αθώος στις κατηγορίες σε βάρος για ανθρωποκτονία.

Ο αστυνομικός από το Σικάγο, Τζέισον Βαν Ντάικ, ο οποίο σκότωσε τον 17χρονο Λάγκουαν Μακντόναλντ τον Οκτώβριο του 2014, αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες για φόνο και μία κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου δήλωσε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να καταθέσει αίτημα αλλαγής του δικαστηρίου όπου θα διεξαχθεί η δίκη του.

«Βεβαίως θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε προκειμένου ο πελάτης μου να έχει μια δίκαιη δίκη», τόνισε ο δικηγόρος Ντάνιελ Χέρμπερτ, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, διακρίνεται ο Βαν Ντάικ να πυροβολεί τον Μακντόναλντ 16 φορές. Η προβολή του πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις αλλά και εκκλήσεις για την παραίτηση του δημάρχου.

Ο θείος του Μακντόναλντ, Μάρβιν Χάντερ, δήλωσε ότι η δίκη του Βαν Ντάικ πρέπει να μεταδοθεί απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα προκειμένου οι πολίτες και η οικογένεια «να μπορέσουν να αισθανθούν ότι διεξάγεται με δίκαιους όρους».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ