Το όνειρό του να είναι εκείνος ο λυτρωτής της Συρίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Σε διάστημα 10 ετών, θέλω έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι ακόμα πρόεδρος» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

«Η Συρία θα πηγαίνει καλύτερα και εγώ θα είμαι εκείνος που έσωσε την χώρα του» ανέφερε για να προσέσει: «Εάν ο λαός της Συρίας επιθυμεί να βρίσκομαι εγώ στην εξουσία, θα βρίσκομαι εκεί και εάν δεν το επιθυμεί δεν θα βρίσκομαι».

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε επιπλέον ότι «αναμφίβολα, η υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν είναι απαραίτητη» προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να καταγράψουν πρόοδο έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. «Έχουμε ανάγκη από αυτήν τη βοήθεια για έναν απλό λόγο, (τουλάχιστον) 80 χώρες υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι απευθείας, με χρήματα, με υλικοτεχνική βοήθεια, με όπλα ή μαχητές. Άλλοι προσφέρουν μια πολιτική στήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς», υποστήριξε.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ