Απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων θα είχε μία ενδεχόμενη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του γερμανικού ομίλου Funke Mediengruppe που θα δημοσιευθεί αύριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι ένα πιθανό Brexit «είναι βέβαιο ότι θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις στην συνύπαρξη των Ευρωπαίων, για τις οποίες δεν θέλω καθόλου να κάνω εκτιμήσεις, διότι είμαι πεπεισμένος ότι οι Βρετανοί θα λάβουν απόφαση με ορθολογισμό».

«Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι στην παραμονή της Βρετανίας στην οικογένεια», προσθέτει υπενθυμίζοντας ότι η Ένωση έχει φθάσει σε δίκαιη συμφωνία με το Λονδίνο για να δώσει περισσότερη ευελιξία στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέσπασε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τα 27 άλλα μέλη της Ένωσης, η οποία ενισχύει το ειδικό καθεστώς της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ, προβλέπει προστατευτικά μέτρα για το Σίτι του Λονδίνου και επιτρέπει στη Βρετανία να επιβάλει νέους περιορισμούς στην πρόσβαση των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στα κοινωνικά επιδόματα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ