Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής απέρριψε την έφεση του Όσκαρ Πιστόριους, μετά την καταδίκη του από το Εφετείο για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την προσφυγή και την απέρριψε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Λουβούγιο Μφάκου. Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη όμως «την λάβαμε σήμερα», πρόσθεσε.

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης, που εκτίει ποινή κατ’οίκον περιορισμού στο σπίτι ενός θείου του στην Πρετόρια, θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τον καθορισμό της ποινής.

Πρωτοδίκως, ο 29χρονος αθλητής είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών. Όμως, το εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών. Οι δικηγόροι του προσέφυγαν αμέσως στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ανατρέψουν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι το Εφετείο ενήργησε «παράνομα και αντισυνταγματικά».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ