Το «μπαλάκι» στην πλευρά της Τουρκίας «πέταξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να υλοποιήσει και πως εναπόκειται αποκλειστικά στην ‘Άγκυρα, εάν θα προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι στην έκθεση της Κομισιόν επιχειρείται απενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυπριακή πλευρά δεν έχει αντίγραφο της έκθεσης.

«Θα δούμε την έκθεση» και θα προχωρήσουμε σε διαβήματα αναλόγως του περιεχομένου, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης ο οποίος αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Τουρκίας, σημείωσε ότι επιχειρείται να δοθεί μία καλή εικόνα για την Άγκυρα, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ