Θετική παρουσιάζεται η Ρωσία στο ενδεχόμενο μιας ευρείας συνάντησης για τη Συρία στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, μια πρόταση που κατατέθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής, Τζον Κέρι.

«Εξετάζουμε την πρόταση», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας ότι κατά τις συνομιλίες θα αναζητηθούν πιθανές λύσεις για μία πολιτική μετάβαση στην χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο.

«Μέσα στις επόμενες μέρες, θα επιστρέψω (στην Ευρώπη) για να συναντηθώ με ηγέτες από την Ρωσία, την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία και να εξετάσουμε πραγματικές και εφικτές επιλογές, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν στην επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας και σε μία πολιτική μετάβαση στη Συρία», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.

Σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες στον Λευκό Οίκο προτού μεταβεί και πάλι στην Ευρώπη.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ