Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3%, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών».

Το καλοκαίρι του 2015 οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. «Έως τότε το πολύ πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις», φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στη γερμανική εφημερίδα.

Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου, γράφει η Handelsblatt.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ