Οπτικό υλικό από την ανατίναξη του ρωσικού ελικοπτέρου που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε εδάφη της Συρίας στην επαρχεία της Λαττάκειας, δημοσιεύθηκε από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το ρωσικό ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, μετά από πυρά που δέχθηκε από Σύρους αντάρτες. Το περιστατικό συνέβη σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λαττάκεια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται πρόκειται για το ελικόπτερο που πραγματοποιούσε έρευνα για τον εντοπισμό των πιλότων του ρωσικού αεροσκάφους που κατερρίφθη από τουρκικά μαχητικά. Η συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

Οι αντάρτες στόχευσαν με δεύτερο πύραυλο το ελικόπτερο, το οποίο έχει πλήρωμα 10 ατόμων και το κατέστρεψαν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο, όμως η τύχη τους αγνοείται.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ