Δεν είναι πρόθεση του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η συνομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού, όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ, παράλληλα, προσέθεσε πως και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να παραμείνει μακριά από προσεγγίσεις για ένα ενιαίο κράτος.  «Θα ιδρύσουμε μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο», ανέφερε.

«Αυτή η ομοσπονδία, θα έχει δύο συνιστώσες πολιτείες, οι αρμοδιότητες των οποίων, όπως και οι αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 17 Ιουνίου», σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, θα αναζητηθούν συγκλίσεις στα σημεία όπου δεν υπάρχουν.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αυτός εισηγήθηκε την πραγματοποίηση δύο συναντήσεων την εβδομάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έτσι θα επιτευχθεί μια πιο παραγωγική εργασία στις διαπραγματεύσεις. Επίσης, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική η κατανόηση και εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη για την επίτευξη συμφωνίας για λύση του Κυπριακού, πριν απ’ το τέλος του χρόνου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ