Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις ακροδεξιών και νεοναζιστών στη Γερμανία, ειδικότερα οι μουσικές εκδηλώσεις που προσελκύουν νέους.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt το οποίο επικαλείται προσωρινά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, έχουν ήδη γίνει 98 ακροδεξιές ροκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπoνδιακό Κοινοβούλιο / Μπούντεστακ (Bundestag), όπως γράφει η Die Welt.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας. Σε αυτά προστίθενται και 9 εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Nαζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Αυτά τα -έστω- προσωρινά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταδεικνύουν ότι διατηρείται μια τάση, την οποία είχε πιστοποιήσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) με ανακοίνωσή της τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις την περασμένη χρονιά ήταν συνολικά 199. Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εικάσει ότι η περαιτέρω αύξησή τους είναι βέβαιη.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ