Περισσότερους από 1.000 μετανάστες είχε καταφέρει να προωθήσει παράνομα στη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες, ένα διεθνές κύκλωμα διακινητών ανθρώπων που εξαρθρώθηκε σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Αυστριακοί, Γερμανοί και Ούγγροι αστυνομικοί συνέλαβαν 17 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από την Τσετσενία. Μεταξύ αυτών είναι και ο ηγέτης της οργάνωσης, ένας Σύρος που κατοικεί μόνιμα στη Βουδαπέστη. Οι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν.

«Τα μέλη (του κυκλώματος) ήταν σχεδόν αποκλειστικά άνθρωποι από την Τσετσενία που διέμεναν στην Αυστρία» ενώ πολλοί από τους οδηγούς που χρησιμοποιούσαν ήταν Πολωνοί, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η Αυστρία, που έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακινητών αφότου, σε συντονισμό με πολλές βαλκανικές χώρες, έκλεισε την κύρια μεταναστευτική οδό προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στις αρχές του έτους.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ