Μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ενισχύει την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,3% τον Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας, έναντι 6,4% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία Απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκε κατά 13.000 στα 2,77 εκατ. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο και ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί κατά 5.000.

«Οι προοπτικές για τη γερμανική αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές», σχολίασε πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ο Αντρέας Ρέες, οικονομολόγος στην UniCredit SpA στη Φρανκφούρτη. «Η οικονομία είναι ισχυρή, η δημιουργία θέσεων εργασίας αναμένεται να συνεχιστεί και τα στοιχεία απασχόλησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμα και αν η ανεργία δεν μειωθεί περαιτέρω».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ