Στην ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων με αναγνωριστικά αεροσκάφη τύπου Tornado, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και μία φρεγάτα, θα προχωρήσει η Γερμανία συμβάλλοντας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν οι Γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η φρεγάτα θα συμβάλει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα τροφοδοτούν με καύσιμα γαλλικά μαχητικά εν πτήσει, προκειμένου να είναι εφικτές περισσότερες ώρες επιχειρήσεων.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την στρατιωτική αντιπαράθεση με το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία. Είπαμε «ναι» στην στήριξη της Γαλλίας και η απόφαση εδράζεται απόλυτα στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «το να διαθέσουμε αυτά που μπορούμε και τα οποία μπορούμε και πολιτικά να δικαιολογήσουμε» είναι και θέμα αξιοπιστίας.

«Χρειαζόμαστε και στρατιωτικά μέσα για να σταματήσουμε και να νικήσουμε το ΙΚ. Αυτή η θηριωδία που δεν σέβεται τον άνθρωπο μπορεί κάποια στιγμή να πλήξει και εμάς. Η συμμετοχή της Γερμανίας περιλαμβάνει τρία συστατικά στοιχεία: προστασία, σημαντικές επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιμελητεία», δήλωσε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ