Τη διεξαγωγή νέας πυρηνικής ή πυραυλικής δοκιμής από την Βόρεια Κορέα, στον ορίζοντα της κεντρικής διάσκεψης του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην Πιονγκιάνγκ στις αρχές Μαΐου, φοβάται η Νότια Κορέα, μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) από υποβρύχιο, σήμερα, στ’ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ η απόσταση που αυτός διένυσε υπολογίζεται στα 30 χλμ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας, η πτήση του πυραύλου ήταν διάρκειας “μερικών λεπτών.”

Το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, προσπαθεί να διευκρινίσει εάν η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη και για ποιες αιτίες.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κεντρική διάσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Πιονγκγιάνγκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσα σε 36 χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι η εκτόξευση αυτή, σκόπευε ν’ αναδείξει τη Βόρεια Κορέα ως ηγετική στρατιωτική και ενδεχόμενα πυρηνική δύναμη.

Η εκτόξευση του πυραύλου αυτού, με χαρακτηριστικά υποθαλάσσιας εκτόξευσης (SLBM) ενισχύει τους φόβους της Νότιας Κορέας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας πυρηνικής δοκιμής ή πυραυλικής εκτόξευσης, καθώς αναμένεται κεντρική συνεδρίαση του κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ