Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων, που αναγκάζονται να φύγουν από τις πατρίδες τους λόγω του πολέμου.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν ως κεντρικό τους σύνθημα το #safepassagenow!, απαίτησαν ασφαλή περάσματα στους πρόσφυγες προκειμένου αυτοί να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Φορούσαν μάλιστα, σωσίβια και θερμαντικές κουβέρτες σε μια προσπάθεια να καταγγείλουν τις συνθήκες της θαλάσσιας διέλευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ανάλογες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, τη Δρέσδη, το Φλένσμπουργκ και το Αμβούργο, όπου οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που έγραφαν «ούτε χώρες, ούτε σύνορα» και «είμαστε όλοι άνθρωποι», ενώ ανέμιζαν αφγανικές σημαίες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, τοπικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς συμμετείχαν στις διαδηλώσεις αυτές.

Στο Παρίσι, περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Place de la Republique.

Οι βελγικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την κινητοποίηση #safepassagenow! εξηγούν στην ιστοσελίδα τους στο Ιντερνετ ότι ζητούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράση για το άνοιγμα ασφαλών περασμάτων για όσους αναζητούν προστασία, για να μην υπάρξουν «άλλοι νεκροί στα σύνορά μας», μετά τους «363» νεκρούς του 2016 στη Μεσόγειο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ