Κατά της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Βρετανίας, σύμφωνα με μια έρευνα μεταξύ 672 ιδιοκτητών επιχειρήσεων που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα (22/2/2016) στη δημοσιότητα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου και έχει πει ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει την παραμονή στην ΕΕ.

Την Παρασκευή επέτυχε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις της ΕΕ οι οποίες είπε ότι θα δώσουν στη χώρα του ειδικό καθεστώς στην Ένωση.

Η έρευνα από το Ινστιτούτο Διευθυντών (IoD), μια οργάνωση υποστήριξης των συμφερόντων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, συμπέρανε ότι το 60% των μελών της οργάνωσης θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Ενώ το 31% είπε ότι θα προτιμούσε να αποχωρήσει η χώρα, ενώ 9% ήταν αναποφάσιστοι.

Την ίδια ώρα που η βρετανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θεωρείται ότι επηρεάζουν σημαντικά όσους Βρετανούς παραμένουν αναποφάσιστοι και ανησυχούν κυρίως για τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στις δουλειές τους.

Επί πλέον, η έρευνα έδειξε ότι 54% όσων απάντησαν είχαν συζητήσει ήδη σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο για τις πιθανές επιπτώσεις του δημοψηφίσματος, αλλά ότι λίγοι έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο Κάμερον στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Ερωτηθέντες για την σημασία της συμφωνίας για τις επιχειρήσεις τους, το 54% απάντησαν ότι δεν θα τις επηρεάσει, το 34% θεώρησαν ότι θα είναι «αρκετά ωφέλιμη» ή «πολύ ωφέλιμη» και 10% είπαν ήταν κακή συμφωνία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ