Με στόχο την ενίσχυση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Βιετνάμ, τον ερχόμενο Μάιο, στο πλαίσιο της «περιοδείας» που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ασία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού του Βιετνάμ, Νγκουγέν Ταν Ντουνγκ, στη συνάντηση των δύο ηγετών στη Διάσκεψη των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, που διεξάγεται στην Καλιφόρνια.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Ντουνγκ συζήτησαν για την ενίσχυση του πλαισίου των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Βιετνάμ, ενώ το 2015, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε, σχετικά, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Οι δύο ηγέτες σημείωσαν τη σπουδαιότητα της Συμφωνίας Εμπορίου του Ειρηνικού (TPP), συζήτησαν θέματα ναυτικής ασφάλειας, αλλά και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο αναβάθμισης των διμερών σχέσεων», τόνισε, επίσης, ο Αμερικανός αξιωματούχος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ