Τρεις από τους διασημότερους μαέστρους του κόσμου, ο Σάιμον Ρατλ, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ και ο Ιβάν Φίσερ, θα δώσουν την 1η Μαρτίου στο Βερολίνο μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία για τους πρόσφυγες και όσους βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς, όπως ανακοίνωσαν.

Ο κάθε μαέστρος θα διευθύνει τη δική του ορχήστρα – ο κ. Ρατλ τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, ο κ. Μπάρενμποϊμ την Κρατική Όπερα του Βερολίνου και ο κ. Φίσερ εκείνη του Κόντσερτχαους– στην ίδια σκηνή, στο κτίριο της περίφημης Φιλαρμονικής της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο κ. Μπάρενμποϊμ θα ερμηνεύσει ένα κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ, ενώ ο κ. Φίσερ με την ορχήστρα του θα παρουσιάσουν την «Κλασική Συμφωνία» του Σεργκέι Προκόφιεφ και ο κ. Ρατλ δύο μέρη από την 7η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Με τη συναυλία αυτή για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές, οι τρεις ορχήστρες θέλουν «να πουν ένα καλωσόρισμα στους ανθρώπους που έφυγαν από τις χώρες τους και να ευχαριστήσουν εκείνους που τους βοηθούν, για το δύσκολο έργο που επιτελούν», εξηγούν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ