Ως ιδιαίτερα επιζήμια για την περιφερειακή ασφάλεια και ως ενέργεια, η οποία οδηγεί σε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στη Κορεατική Χερσόνησο, αλλά και στη βορειανατολική Ασία, χαρακτήρισε η Ρωσία την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε την ενέργεια της Πιονγιάνγκ υπογραμμίζοντας ότι αυτή ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την ασφάλεια των χωρών της περιοχής, αλλά πρωτίστως της ίδιας της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ αγνόησε τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, δείχνοντας ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία, υπογραμμίζει επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η Πιονγιάνγκ δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία», επισημαίνει.

«Η πορεία που επέλεξε η Πιονγκγιάνγκ δεν μπορεί παρά να εγείρει έντονη διαμαρτυρία. Συστήνουμε απερίφραστα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας να σκεφτεί αν η πολιτική να αντιτάσσεται σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ