Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ νίκησε τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία της Αϊόβα, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Τράμπ.

Ο Κρουζ, πήρε τη νίκη με ποσοστό 28%, έναντι 24% του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής από τη Φλόριντα, ήρθε τρίτος με ποσοστό 23%, εδραιώνοντας τη θέση του μεταξύ των υποψηφίων του Ρεπουμλικανικού Κόμματος.

Στους Δημοκρατικούς, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον προηγήθηκε από τον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς, έναν αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό σοσιαλιστή, από το Βερμόντ. Με καταμετρημένο αποτέλεσμα σε ποσοστό 88% της εκλογικής περιφέρειας, η Κλίντον προηγείται με 49,9% έναντι 49,4% του Σάντερς.

«H νίκη στην Αιόβα, είναι μια πραγματική νίκη, για τη συντηρητική βάση του κόμματος», δήλωσε ο νικητής Τεντ Κρουζ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων δήλωσε είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση ενώ στη συνέχεια, συνεχάρη το συνυποψήφιό του για την εκλογική νίκη του.

Τέλος. στο Δημοκρατικό Κόμμα, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ανέπνευσε με ανακούφιση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ