Στην «καλή διάθεση» που έχουν επιδείξει οι δύο πλευρές (Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία) αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν το μέλλον της τελευταίας στην ενωμένη Ευρώπη, συζήτησαν τηλεφωνικά την Δευτέρα το βράδυ οι Ντείβιντ Κάμερον και Άνγκελα Μέρκελ.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να υπάρξει συμφωνία για μια διαφορετική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, ο Κάμερον ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ για τα σχέδια του να επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της Βρετανίας με την Ένωση στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα (18-19 Φεβρουαρίου). Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για δημοψήφισμα στη Βρετανία ακόμα και τον Ιούνιο.

«Συμφώνησαν ότι είχε υπάρξει πρόοδος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και ότι υπάρχει πραγματικά καλή θέληση σε όλη την ΕΕ να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των Βρετανών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κάμερον, μετά το τηλεφώνημα των δύο ηγετών.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ