Ένοπλοι δολοφόνησαν δύο Ιρακινούς δημοσιογράφους βόρεια της Βαγδάτης καθώς επέστρεφαν από ρεπορτάζ στο πλαίσιο του οποίου πήραν συνέντευξη από έναν ανώτερο αξιωματικό της ασφάλειας, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργάζονταν.

«Ένοπλοι παραστρατιωτικοί δολοφόνησαν τον ανταποκριτή Σάιφ Ταλάλ και τον εικονολήπτη του Χάσαν αλ Ανμπάκι κοντά στη Μπακούμπα», ανέφερε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «Σαρκίγια Νιους».

Οι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν στη Μπακούμπα από ένα ρεπορτάζ στο πλαίσιο του οποίου είχαν πάρει συνέντευξη από τον αντιστράτηγο Μίζχερ αλ Αζάουι, επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, Γιαν Κούμπις, καταδίκασε την επίθεση, κατηγορώντας τους δράστες της ότι «θέλουν να υποκινήσουν θρησκευτική βία» και να επαναφέρουν τη χώρα «στις σκοτεινές ημέρες» των συγκρούσεων σιιτών-σουνιτών.

Το Ιράκ θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους δημοσιογράφους, πάνω από όλα τους Ιρακινούς, οι οποίοι είναι πιο εκτεθειμένοι σε επιθέσεις από τους ξένους συναδέλφους τους.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ