Τη Χίλαρι Κλίντον αναδεικνύει ως νικήτρια της χθεσινής τηλεμαχίας η πλειοψηφία του ολλανδικού Τύπου.

Την πιο θετική για την Κλίντον άποψη δείχνει να έχει η De Volkskrant, χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Η θριαμβεύτρια Κλίντον βλέπει τον Tραμπ να εγκλωβίζεται στα ψέματά του». Αν και κατά το πρώτο ημίωρο η Κλίντον συνάντησε δυσκολίες, στη συνέχεια ανέκαμψε και στρίμωξε τον Τραμπ, γράφει η εφημερίδα.

Τη σκυτάλη στα εγκώμια για την Κλίντον παίρνει στη συνέχεια η Financieele Dagblad, εκφράζοντας την άποψη ότι η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κατάφερε να επικρατήσει σε αυτή την πρώτη τηλεμαχία και να ρίξει «στο καναβάτσο» τον ανθυποψήφιό της, ο οποίος αναλώθηκε σε επουσιώδη ζητήματα και επέδειξε «μικρότερη αυτοσυγκράτηση» και «λιγότερο ηγετικό προφίλ» από εκείνη.

Από την πλευρά της η Trouw εκτιμά επίσης ότι η Κλίντον δείχνει να κέρδισε τις εντυπώσεις και την ψήφο των αμφιταλαντευόμενων, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της συζήτησης, όταν ο Tραμπ κατάφερε να παρουσιαστεί ως το «νέο πρόσωπο» που δεν διστάζει «να τα βάλει με το κατεστημένο» και να εμφορείται, μόνος εκείνος, από γνήσιες «πατριωτικές» αντιλήψεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κλίντον κατάφερε να αποτινάξει το στίγμα που την βαραίνει ότι δεν είναι συμπαθής στους ψηφοφόρους περνώντας στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να πείσει εκείνη πλέον τους τηλεθεατές ότι ο Τραμπ «δεν είναι καλός άνθρωπος».

Ωστόσο, για τη NRC Handelsblad δεν υπάρχει ένας καθαρός νικητής από την χτεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση. Αν και εκτιμά ότι η συζήτηση υπήρξε «καταστροφική» για το προφίλ του Tραμπ, ωστόσο εκφράζει την άποψη ότι η Κλίντον δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τα λάθη του αντιπάλου της. Ως εκ τούτου, συμπεραίνει η εφημερίδα, δεν μπορεί να γίνει λόγος για «καθαρό» νικητή, γεγονός που μάλλον λειτουργεί προς όφελος του Trump σε αυτή την χρονική συγκυρία, καθώς η Κλίντον είναι που έχει βρεθεί σε μειονεκτική θέση τις τελευταίες εβδομάδες και καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τέλος, η De Telegraaf αφήνει να εννοηθεί ότι παρά την πανθομολογούμενη αποστροφή που εν γένει προκαλεί ο Tραμπ στους μορφωμένους ψηφοφόρους, έχει κι αυτός μεγάλη απήχηση σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού και για του λόγου το αληθές χρησιμοποιεί τον τίτλο «Η Κλίντον κέρδισε στους αναλυτές και ο Tραμπ στους θαμώνες των καφενείων».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ