Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διεξάγουν επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι και σε άλλες περιοχές στη Συρία που τελούν υπό πολιορκία, για να παράσχουν βοήθεια σε άμαχο πληθυσμό, έπειτα από τη συμφωνία ΗΠΑ–Ρωσίας για την παύση των εχθροπραξιών στη χώρα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής ομάδας κρούσης της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης της Συρίας (ISSG), Γιαν Έγκελαντ.

Ο Έγκελαντ τόνισε πως η ISSG καλωσόρισε την πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ–Ρωσίας για την Συρία και κάλεσε για την άσκηση επιπλέον πίεσης των δύο χωρών στις εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο για τη διάρκεια εφαρμογής της εκεχειρίας.

«Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που συνεργάζονται είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα επιχειρήσεις περνώντας από σημεία διέλευσης και συνόρων για να βοηθήσουν αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται περικυκλωμένες και πολιορκούμενες. Η κατάσταση είναι ολοένα και πιο ανησυχητική για τους αμάχους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τους αρρώστους και τους τραυματίες σε περίπου 18 περιοχές σε όλη την Συρία», τόνισε ο Έγκελαντ.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ