Η Ινδία και η Ρωσία ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινοπραξίας για την παραγωγή ρωσικών ελικοπτέρων Kamov στην Ινδία, μετά τις σημερινές συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι

Το σχέδιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, περιλαμβάνει την παραγωγή 200 ελικοπτέρων, για την κάλυψη αναγκών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πρόγραμμα του Μόντι για την οργάνωση μιας βάσης εγχώριας βιομηχανικής αμυντικής παραγωγής στην Ινδία.
Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών-μελών της ομάδας BRICS, που πραγματοποιείται στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γκόα.

Παράλληλα, η Ινδία πρόκειται ν΄ αγοράσει από τη Ρωσία εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, μετά τον κύκλο διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 θ’ αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της αντιπυραυλικής, αντιαεροπορικής άμυνας των ινδικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα, αλλά και το Πακιστάν, σύμφωνα με Ινδό αμυντικό αξιωματούχο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ