Ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, στην πόλη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας των ισραηλινών δυνάμεων στη συνοικία Τελ Ρουμέιντα, σύμφωνα με τον στρατό.
«Οι δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση εναντίον Ισραηλινών μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, μια ένδειξη ότι η βία επιμένει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η βία έχει κοστίσει τη ζωή σε 228 Παλαιστινίους, 34 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων, πολλές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν με μαχαίρι ή με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.
Η βία που σημειώνεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ εξακολουθεί να ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.
Η ειρήνη είναι ένας σκοπός από τον οποίο «έχουμε δυστυχώς απομακρυνθεί περισσότερο από ποτέ», δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ