Σύμφωνα με τα emails που αποκάλυψαν τα wikileaks η απάντηση δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 11!

Συγκεκριμένα, τόσοι άνθρωποι χρειάστηκαν για να συνδιαμορφώσουν ένα τουίτ για τις οικονομικές εξελίξεις στο Πουέρτο Ρίκο.

Το πρώτο email είναι της Ann O Leary, συμβούλου της Κλίντον, η οποία σε ένα email με εννέα παραλήπτες, τονίζει ότι η HRC (ακρωνύμιο της Χίλαρι Κλίντον), θέλει να γράψει ένα τουίτ για το Πουέρτο Ρίκο και την κρίση χρέους.

Η ίδια, αφού πρότεινε ένα αρχικό τουίτ, εξηγεί ότι «ο στόχος μας είναι να δείχνει συμπάθεια στον λαό του Πουέρτο Ρίκο, να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, επειδή η υγεία τους και η ευημερία τους είναι και δικές μας, και επειδή πολλοί Αμερικανοί έχουν ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο ως μέρος της συνταξιοδότησής τους. Δεν θέλουμε να προτείνουμε μια διάσωση όμως θέλουμε να δείξουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να λύσουμε το πρόβλημα».

Χρειάστηκαν περίπου 12 emails για να καταλήξουν στην τελική μορφή του τουίτ, που τελικά υπεγράφη από την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον με το χαρακτηριστικό «-H» στο τέλος του τουίτ: «Η κρίση χρέους του Πουέρτο Ρίκο δεν είναι μόνο δική τους. Για να αναπτυχθεί η οικονομία του ΠΡ, και να ευημερίσει, χρειζονται εργαλεία & πραγματική στήριξη. -Χ»

«Χρειάζεται περισσότερη έμφαση στη συμπόνοια», τονίζεται σε ένα από τα emails μεταξύ των συνεργατών. «Σιγουρευτείτε ότι θα πάρουμε και τη γνώμη των ανθρώπων μας στο Πουέρτο Ρίκο», είπε ο Τζέικ Σάλλιβαν.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ