Τον κώδωνα κινδύνου κρούει η UNICEF τονίζοντας ότι πέντε στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν λαμβάνουν αρκετές από τις σωστές τροφές, και κινδυνεύουν από μη αναστρέψιμη διανοητική και σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, η διαδεδομένη έλλειψη στερεών τροφών και ποικιλίας στα συστατικά των τροφών στερούν από τα παιδιά της ηλικίας μεταξύ 6 και 23 μηνών βασικά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε, ο εγκέφαλός, τα κόκαλα και το σώμα τους.

Ακόμα και σε παιδιά ή βρέφη σε οικογένειες που ανήκουν σε υψηλό οικονομικό επίπεδο καταγράφονται ελλείψεις, αποκάλυψε η UNICEF σε έκθεσή της που δημοσιεύεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού στις 16 Οκτωβρίου.

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ελλείψεις είναι η Νότια Ασία και η Υποσαχάρια Αφρική.

Η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των γευμάτων των μικρών παιδιών θα μπορούσε να σώσει 100 χιλιάδες ζωές ετησίως, να μειώσει τα έξοδα υγείας και να βελτιώσει την παραγωγικότητα κατά την ενήλικη ζωή.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ