Συνήθως, όταν αναφερόμαστε σε παλαίωση 15 ετών έχουμε στο μυαλό μας ένα καλό μπουκάλι κρασί, ή κάποιο ποτό.

Τι θα λέγατε όμως για μια μπριζόλα ηλικίας 15 ετών και με κόστος 3.200 δολαρίων;

Ο Alexandre Polmard, επεξεργάζεται το κρέας μιας συγκεκριμένης ράτσας αγελάδων με τέτοιο τρόπο, ώστε η παλαίωσή του να είναι αντίστοιχη με την παλαίωση 15 ετών. Συγκεκριμένα το κρέας καταψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ ταυτόχρονα τις χτυπάνε ρεύματα αέρα με ταχύτητες 120 χλμ./ώρα για περίπου 400 ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι κρέας που έχει χάσει το 30% του μεγέθους του, όμως, όπως λέει ένας δοκιμαστής στο βίντεο, η γεύση είναι πολύ συμπυκνωμένη. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται εξαιρετικά ενθουσιασμένος με την ιδέα, ενώ δοκιμάζει το κρέας μαγειρεμένο (ή και ωμό), σε διαφορετικές εκδοχές.

Πάντως, για όσους θέλουν μια οικονομικότερη λύση, το εστιατόριο που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και είναι το μοναδικό που τις προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να δοκιμάσουν μερικές μπουκιές στην τιμή ευκαιρίας των… 700 δολαρίων!


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ