Δραματική είναι η αύξηση της τρομοκρατικής απειλής σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της επιστροφής μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, διαπιστώνει στο σημερινό της φύλλο η βελγική εφημερίδα De Morgen.

Η προϊούσα κατάρρευση δηλαδή της τζιχαντιστικής οργάνωσης θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή πολλών μαχητών του ISIS στην Ευρώπη, γεγονός που αυξάνει δραματικά την τρομοκρατική απειλή σε χώρες όπως το Βέλγιο που δεν δείχνει προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει η εφημερίδα.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η εφημερίδα, πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τη βελγική κυβέρνηση να ετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα καθιστά δυνατή την προληπτική κράτηση όσων επιστρέφουν στο Βέλγιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας και της δράσης τους.

Εκ παραλλήλου πρωτοβουλία για την επιμήκυνση του χρόνου κράτησης των παράτυπων μεταναστών σε 18 μήνες φέρεται αναλαμβάνει ο υφυπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου Τέο Φράνκεν σύμφωνα την εφημερίδα De Tijd.

Ο φλαμανδός πολιτικός υποστηρίζει ότι ανάλογη ρύθμιση ισχύει σε 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στις γειτονικές Ολλανδία και Γερμανία.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ