Το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Ονειρο προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο exit poll της φιλοκυβερνητικής τηλεόρασης και του τηλεοπτικού δικτύου της αντιπολίτευσης.

Τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων διαφέρουν, αλλά και τα δύο δίνουν νικητή των εκλογών το φιλοδυτικό κόμμα του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, απέναντι στο επίσης φιλοδυτικό Ενωμένο Εθνικό Κίνημα του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου, το Γεωργιανό Ονειρο εξασφαλίζει το 53,8% των ψήφων, έναντι 19,5% για το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα . Η δεύτερη δημοσκόπηση για το δίκτυο Roustavi 2 δίνει 39,9% στο κόμμα του Ιβανισβίλι και 32,7% στο κόμμα του Σαακασβίλι.

Το μικρό φιλορωσικό κόμμα, η Συμμαχία των Πατριωτών, φαίνεται ότι ξεπερνά το φράγμα του 5% και εξασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για πρώτη φορά από το 1991.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών και η κατανομή των εδρών του 150μελούς κοινοβουλίου δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν από το τέλος του Νοεμβρίου εξαιτίας της πολυπλοκότητας του εκλογικού συστήματος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ