Περίπου πενήντα πέντε χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης (για την ακρίβεια 55.700) εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές και καταστράφηκαν, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν στην Αυλώνα, στο Μεμαλιάϊ Τεπελενίου και στο νομό Ντίμπρα, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις δεν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές τον ναρκωτικών.

Στο μεταξύ, χθες, κοντά στο Δυρράχιο και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων δυτικά τον Τιράνων, ένα μικρό ιταλικό αεροπλάνο, τύπου Piper, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, καταστρέφοντας έναν από τους τροχούς του, ενώ ο 69 χρόνος πιλότος, Guido Guidi, συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Ιταλός πιλότος ομολόγησε ότι είχε έρθει στην Αλβανία για να ελέγξει την περιοχή όπου θα προσγειωνόταν ξανά σε λίγες ημέρες για να παραλάβει φορτίο 200 κιλών χασίς.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και πάλι για συνδέσεις με τα καρτέλ ναρκωτικών, αναφέροντας ότι στη χώρα προσγειώνονται σχεδόν καθημερινά μικρά αεροσκάφη που φορτώνουν το κάνναβη και το μεταφέρουν κυρίως στην Ιταλία.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ