Σήμερα Τετάρτη επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν αναβολή την οποία και πήραν. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες ημερομηνίες που ορίστηκαν είναι  23, 24 και 25 Αυγούστου.

«Ήθελαν να αναβληθεί η υπόθεση γιατί θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία θα τους δικαιώσουν» και ότι «θα μπορέσουν να συλλέξουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία μέσα σ΄ αυτό το εικοσαήμερο της αναβολής», δήλωσε η δικηγόρος των δύο από τους οκτώ στρατιωτικών, Βασιλική Μαρινάκη.

«Φοβούνται ότι θα γυρίσουν στην Τουρκία, θα βασανιστούν και στο τέλος θα σκοτωθούν, οπότε θεώρησαν (σ.σ. με την αναβολή) ότι κερδίζουν κάποιες μέρες επιπλέον ζωής», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Οι συνεντεύξεις θα διενεργηθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και – σύμφωνα με τον νόμο – οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση.

Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ