Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές λίγα χιλιόμετρα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο στη Φλώρινα, έπειτα από μπλόκο, το οποίο είχε ως στόχο τους διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα ΙΧ που μετέφερε 10 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στην περιοχή Κάτω Κλεινές.

Οι έξι Αφγανοί με τα τέσσερα παιδιά τους επέβαιναν σε αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, όπου ο 55χρονος οδηγός του συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν κι ένα δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας 42χρονος και μία 33χρονη, από τη Βουλγαρία. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, λειτουργούσε ως προπομπός για τη μεταφορά των προσφύγων.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες ανέφεραν ότι πλήρωσαν χρήματα στους διακινητές τους προκειμένου να τους εξασφαλιστεί η διέλευση τους από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Οι δύο άντρες και η 33χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ