Αναβλήθηκε για τις 10 Φεβρουαρίου 2017, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι φοιτητές έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, μαζί με άλλους συμφοιτητές τους το 2011, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Οι κατηγορίες αναφέρουν τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου τους, που διεκδικούσε να έχουν τη δυνατότητα οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2011 που είχε χαθεί λόγω της κατάληψης ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ, από το πρωί, φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους 12 συμφοιτητές τους και πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εξάλλου, στο πλευρό των πλευρό των φοιτητών έχουν ταχθεί καθηγητές πανεπιστημίου, κόμματα, αυτοδιοίκηση, βουλευτές και φορείς.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ