Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα έχουν ενταχθεί, μέχρι το τέλος του μήνα, τέσσερις προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.725.000 ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών για κακοποιημένες γυναίκες και γυναίκες – θύματα βίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρινίζοντας ότι οι παραπάνω προτάσεις αφορούν την αναβάθμιση του ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για γυναίκες- θύματα βίας, τη λειτουργία, από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), Κέντρων Συμβουλευτικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τη συνέχιση λειτουργίας των ξενώνων φιλοξενίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Δήμων Βέροιας, Κατερίνης και Σερρών, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος των ξενώνων φιλοξενίας και των κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο 61 δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, μεταξύ των οποίων και οι αντίστοιχες δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι οι ξενώνες φιλοξενίας και τα κέντρα συμβουλευτικής σήμερα υποστηρίζουν συνολικά 2.250 κακοποιημένες γυναίκες και γυναίκες – θύματα βίας στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ