Δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 25 ετών, αντίστοιχα, μέλοι συμμορίας που εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, συνελήφθησαν έπειτα από κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, είτε προσποιούμενοι τους νοσοκομειακούς γιατρούς, είτε τους δικηγόρους, καλούσαν αιφνιδιαστικά σε σπίτια ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο νοσηλεύτηκε εσπευσμένα ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων ο ένας προσποιήθηκε τον αστυνομικό, προσπάθησαν να εξαπατήσουν μία 89χρονη γυναίκα, έχοντας ως σκοπό να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Αποπειράθηκαν επίσης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, να εξαπατήσουν δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων θυμάτων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ