Στο Νοσοκομείο Γουμένισσας γιατροί και νοσηλευτές βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν γάζες, γάντια και βαμβάκι.

Την καταγγελία αυτή έκαναν, μεταξύ άλλων, γιατροί του δεύτερου τη τάξη νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Κιλκίς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στην οποία συμμετείχαν κι εργαζόμενοι των υπολοίπων νοσοκομείων του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη έξω απ’ το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τους συμμετέχοντες να φορούν νοσοκομειακές μπλούζες γεμάτες «αίματα» που έγραφαν επάνω τους «χάνονται ζωές στα δημόσια νοσοκομεία».

Οι εργαζόμενοι, που αλυσοδέθηκαν συμβολικά στα κάγκελα της πόρτας του υπουργείου, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στα νοσοκομεία, την οποία χαρακτήρισαν απελπιστική.

«Αντιδρούμε στα μνημόνια και στην πολιτική που εφαρμόζεται. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές ελλείψεις.Μόνο τις τελευταίες ημέρες είχαμε 1.500 αποχωρήσεις για να προλάβουν το ασφαλιστικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος .

Πηγή: kilkis24.gr

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ