Πλούσιο σε εκδηλώσεις και με παραδοσιακά στοιχεία από την τοπική πολιτισμική παράδοση του τόπου θα είναι το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2016, που ανοίγει την αυλαία του στις 27 Φεβρουαρίου 2016.

Ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν με την τελετή έναρξης στην πλατεία Όθωνος στις 27 Φεβρουαρίου και τελειώνουν με τις απονομές των βραβείων στις 18 Μαρτίου.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή σε υπάρχουσες ομάδες ή να δημιουργήσουν τις δικές τους και να μετάσχουν στο 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Ακόμη, επεσήμανε ότι οι εθελοντές είναι η δύναμη του καρναβαλιού και κάλεσε να επικοινωνήσουν με την Καρναβαλική Επιτροπή όσοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν.

Στόχος του φετινού καρναβαλιού είναι, εκτός από το μοντέρνο και σύγχρονο στυλ, να εμπλουτισθεί και με παραδοσιακά στοιχεία και χαρακτηριστικά από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Το εκθετήριο των αποκριάτικων στολών των γκρουπ θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, από τις 11 Φεβρουαρίου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ